Sommarkoftan 

Innan jag gick på semester i somras bestämde jag mej för att jag under semestern skulle sticka klart en kofta, jag började innan semestern började och så blev den klar under semester. 

Mönster: en blandning av Summer Dawn och Komponera en kofta av Dödergök (som finns att köpa här). Halsringningen, knappkanterna och mönstret i ryggen kommer från Summer Dawn (jag har endast tre upprepningen av mönsterdiagrammet över ryggen). Hur jag skulle tänka storleksmässigt och passmässigt (heter det så?) är från komponera en kofta. Raglanökning med hål. Supernöjd är jag! Skulle gärna sticka en renodlad Summer Dawn, den är fin och mönsterstickningen är så där härligt lagom! Men jag ville sticka i detta garn och masktätheten stämde inte alls + att mönstret var väldigt rörigt skrivet. Information på fler ställen upplevde jag det som (jag kan ju ha missuppfattat allt). 

Stickor: 4mm till kroppen 4,5mm till ärmarna. Jag tror att jag hade 3,5mm till resåren. 

Garn: Cinnia från Filcolana, i färgen 402, en härlig mörkgrå nyans. 100% merinoull, supermjukt, jätteskönt – absolut helt sticks- och klifritt! Men det nopprar…en hel del. En nopperborttagare är att rekommendera. Men trots noppror a kommer garnet att användas igen, dels fick jag massor över, dels är det så himlens skönt! Det är ju bara att ta bort nopprorna 🙂  

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s